Proizvodnja 3D parketa, JoWood, Banja Luka , +387 66 221 588

Ko smo mi?

"Jo Wood" je kompanija iz Banjaluke čiji je inovativni parket sa 3D efektima otvorio vrata ka potpuno novom i originalnom svijetu podova koji oplemenjuju vaš prostor i daju mu toplinu doma. Svjesni da je naše tržište zasićeno potpuno istim ponudama podova i parketa, hrabro smo iskoračili naprijed i kroz pažljivo poigravanje sa geometrijskim oblicima, idealno rješenje koje pruža veliki broj kombinacija, pronašli smo u šestouglovima koji se savršeno slažu sa svakim prostorom. Naš inovativni proizvod svojim izgledom, ali i izuzetnim kvalitetom, daleko odskače od svega što se danas nudi na našem tržištu i omogućava svakome da u svojoj kući, stanu, ugostiteljskom objektu ili nekom drugom prostoru, odabere originalan parket, u skladu sa svojim željama, ukusom i bojama.

Kako je rođena naša originalna ideja?

Ideja za "Jo Wood" 3D parket je rođena tokom našeg višegodišnjeg bavljenja proizvodnjom rezanog furnira za potrebe sklapanja i lijepljenja podnica klasičnog parketa. Prepoznali smo razne probleme koji muče klasični parket i vrijedno radili da ih otklonimo. Znali smo da ono što se zove hrastov parket ne znači puno drvo u klasičnom smislu, nego slijepljene slojeve furnira uz mnogo drvnog otpada. Te podnice su veoma podložne uticajima vlage u prostorijama, kao i korićenju i savijanju, a nisu pogodne za postavljanje preko podnog grijanja. Istraživali smo i tržište i zaključili da je ponuda uvijek ista kada se radi o parketu i da postoje samo tri opcije slaganja, riblja kost, kvadrat i mozaici kvadrata. Osim jednoličnosti, klasični parket pati i od tankog gornjeg sloja koji onemogućava češće brušenje i osvježavanje.

Šta je naša misija?

Naša misija je bila da otklonimo sve nedostatke i da napravimo parket koji će moći da diše, koji se neće savijati i koji će ponuditi više opcija slaganja i kombinacija boja. Željeli smo napraviti kvalitetan parket koji će dobro sarađivati sa podnim grijanjem i koji će trajati decenijama. Mukotrpnim radom smo otklonili sve probleme i danas samo naš kupac može reći da ima pravi hrastov parket od punog drveta, otporan na razne uticaje, savitljiv tamo gdje treba i sa 3D efektima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ponudili smo inovativan i moderan dizajn koji će olakšati i samim tim smanjiti cijenu proizvodnje i proizvoda na tržištu, a krajnjim korisnicima predstaviti veću lepezu mozaika slaganja, bilo po našem prijedlogu ili prema njihovim idejama i željama.

Zašto da odaberete "Royal Oak" i "JoWood"?

Naš parket je napravljen od 100 posto hrasta, tehnikom lameliranja furnira koji obezbjeđuje dugotrajnost i veliku otpornost. Posebno izdvajamo debljine gornjeg sloja koja iznosi pet milimetara čime se postiže dugotrajnost, uz mogućnost brušenja i osvježavanja. Izučavajući geometrijske oblike, tražili smo onaj idealni koji bi omogućavao najjednostavnije i najefektnije slaganje, ali tako da sve stane u dva oblika koja se uklapaju jedan sa drugim i sami sa sobom. Tako smo došli do šestougla. On je postao baza jer se savršeno uklapa sa drugim šestouglovima čineći oblik saća. Šestogao je idealan geometrijski oblik za novi dizajn i da bismo ga napravili, dizajnirali smo dva oblika: paralelogram i trapez. Ova dva oblika omogućavaju ogroman broj kombinacija i mozaika.

Znate li da smo eco-friendly i idealni za podno grijanje?

U drvnoj industriji je poznato, posebno kada se radi o hrastu, da se trupac iskoristi maksimalno 40-50 posto. U izradi furnira stvara se dosta otpada zbog vrževa, blistača, pukotina i drugih promjena. I ove probleme smo prevazišli i kroz naš inovativni sistem proizvodnje i iskorištenost smo podigli na 99 posto. Shvatili smo da dio materijala, koji ne može ući u gornji sloj parketa, možemo iskoristiti u podlogu. Tako smo smanjili cijenu proizvodnje, čime smo postigli izuzetnu konkurentnost na tržištu. Takav dizajn podnice je omogućio da postignemo još jedan izuzetno bitan kvalitet koji se tiče izdržljivosti parketa. Donji i gornji sloj lijepimo radijalno što sprečava uvijanje jer poprečni slojevi ne dozvoljavaju gornjem da djeluje i obrnuto. Zato je naš parket idealn za podno grijanje, nikada ne može da pukne ili da se podigne.

  • Za proizvodnju naših 3D parketa koristimo isključivo hrastovinu i druge materijale na prirodnoj bazi.
  • Naš prizvod je ekološki prihvatljiv jer sve otpadne materijale recikliramo i uvodimo ponovo u proizvodnju.
  • Korištenjem tehnike lameliranja drveta postižemo izuzetno visok kvalitet i veliku toleranciju na toplotu i vlagu.